torsdag 3 december 2009

Alternativa lösningar

Ibland stannar livet upp för en kort sekund och jag förundrar mig över till synes självklara ting.
En av dessa är hälsan. .. eller rättare sagt hur lite vi förstår av den, eller bryr oss. I tider av hotande epidemier, obegripliga experter, biter oron fast sig: vad göra? Vem ska vi lyssna på? Vrålande tvärsäkra experter, som ångrar sig i morgon, eller ska vi lyssna på kroppens egna viskade signaler?

Som om det skulle vara komplicerad eller svårbegriplig. Vår kropp, denna fantastiska och slitstarka tjänare kräver inte så mycket av oss. Bara lite uppmärksamhet och förståelse då och då.


Svårt sjuka och desperata människor är beredda att göra det mest gripande och ibland hårresande saker för att återskaffa sin förlorade hälsa, oftast samma människor som ryckte på axlarna medan de var friska med kommentaren: "Vadå hälsan, den har jag ju!"


Aldrig förr fanns så många möjligheter, produkter, metoder och terapier för att sköta om din hälsa. Från mirakelpiller till spikmatta....Vad ska man välja, vad ska man tänka på?

När du är sjuk då är det inte mycket att fundera över, du fick ditt recept av doktorn, köar en stund i apoteket, och sedan saken är klar. Skönt att du slipper välja! Men blir du frisk eller symptombehandlad?


Det är betydligt svårare att välja medan du är frisk och ska bevara din hälsa, genom att förebygga sjukdomar. Hälsan känns inte, gör inte ont, känns ingenstans och överallt i hela kroppen, vad ska man tänka på då? Alternativmedicin erbjuder dig "slow slautions" istället för kortsiktiga "qiuck fix", men kräver en del engagemang av dig, för din egen skull.


Svaret är inte enkelt. Vad NEW BIONET pratar mycket om är de små byggstenarna i din kropp, cellerna, där avgörs frågan om hälsa eller sjukdom. Det är cellerna vi ska ha i tankarna när vi funderar över vad vi kan göra för framtiden. Det finns en lång rad smarta produkter, metoder, teknik, terapier, alla fokuserade på att optimera cellens förutsättningar att fungera väl.

Avlägsna gifter, avlagringar, genom avgiftningar med olika metoder det är det viktiga och dina celler kommer tacka dig.


2009 års Nobelpris i medicin delades ut för en ca 20 år gammal upptäckt om telomerer, vilka i korthet reglerar cellens livslängd, förmåga att kopiera sig själv. NEW BIONET har också funderade på hur långt livet kan bli. Vi räknade mycket försiktig på möjligheterna och konstaterade att ett livslängd på minst 161 år är möjligt om en cell får fungera väl.


Tänk! 161 år - vi lever runt 80 idag.
...och det var en mycket försiktig beräkning.


En cell, din kropp kräver inte så mycket av dig för att tjäna dig väl i många år. Förstå detta! Hjälp till lite - om du tycker om att leva länge och väl!

Inga kommentarer: