torsdag 3 december 2009

Tro eller ej?

Det finns en mer och mer tydlig tendens inom hälso-och sjukvården som kan sammanfattas med ordet: MISSTRO.
Varför? Tror vi inte längre på vad doktorerna säger?

Som om det kollektiva medvetandet, som finns i varje samhälle, intuitivt skulle känna av var den verkliga sanningen ligger i olika frågor som berör människorna.
Det finns en känslig och skör kollektiv vishet som är större än individen, oavsett om vi pratar om hälsofrågor, kärnkraft, miljöfrågor eller homoäktenskap.
Det finns motkrafter också som lätt kan manipulera detta medvetande.
Parallellt med utvecklingen av det kollektiva medvetandet bildades en ny sorts industri – ganska lönsam sådan – som mäter, värderar och manipulerar detta medvetandet i form av idé försäljning, opinionsmanipulering, lobbning, åsiktsförstärkning och försvagning i stor skala. Ett centralt begrepp inom denna ideologiska reklambransch är den politisk korrekta. Rätt och fel ska definieras på en diffus nivå och folket förväntas följa riktlinjen.

Politiken i vår moderna tid har vuxit till ett allsmäktigt samhällsinstrument med starka intressen att försvar i livets varje liten vrå – bokstavligen. Allt som händer i vårt samhälle initieras, kontrolleras, styrs och definieras av olika politiska intressen, - utan undantag.
Så hälso-och sjukvården också.
Det kollektiva medvetandet känner att något är fel och genererar misstro, baserad på handlingar som de styrande begår eller har begått. Ett lysande exempel på den massmediala showen om sk. Svininfluensan. Tillräckligt modiga doktorer och sjukvårdspersonal har deklarerat öppet sin misstro mot vaccinet. Som motangrepp misstänkliggjordes dessa människor. Det finns inte plats för alternativ tänkande.

Att tex. Network Marketing som affärsmetod, eller alternativ medicin som gren inom hälsovård få stå ut en hel del smutskastning är inte en slump eller olyckshändelse, utan en logisk och ekonomisk laddad reaktion från intressen som ser sitt hotat.
Därför är C vitamin som säljs i hälsobutiken inte riktig C vitamin, däremot Apotekets C vitamin är det – för att dra hårt och tydligt vad jag menar.
När det gäller tex. svininfluensan finns det fullvärdiga alternativ - som inte kan skada dig, som vaccinet kan göra, men som sopas under mattan. Har du funderat över varför?

Låt oss utföra ett mirakel och låtsas om att från och med morgon bitti alla sjukdomar i hela världen bara försvinner. Alla blir friska genom ett trollslag!

Tänk vilken världsomfattande katastrof, med djupa ekonomiska, politiska och samhällsproblem som följd det skulle bli. Den nuvarande, eller den 1933 års ekonomiska sammanbrytning skulle förefalla som en trevlig tebjudning i jämförelse med en värld utan sjukdomar.
Tänk! – hur många människor idag som direkt eller indirekt livnär sig på att du och jag är lite krassliga då och då! Tänk nu på alla!
Och då menar jag inte bara hälsocentralens personal –från telefonisten till städpersonalen, inte bara alla Landstingsdirektörer med ett antal anställda, inte bara sjukhus, labb och ambulanspersonalen, eller operationsteamen, tekniker och specialister som finns, utan alla som tillverkar ambulansen, bygger hälsocentralen, städmaskinerna, sprutorna, nålen och avancerade sjukhus maskiner, alla som bygger sjukhus, vägar till och från, skolor som utbildar personalen, doktorerna, storkök som lagar maten till alla dessa människor.
För att inte nämna den enorma armén av läkemedelindustrin, forskare, kemister, biologer, fabrikspersonal, djurskötare, fabriksbyggare och direktörer som ta fram nya akutmediciner, testar, marknadsför, säljer dem. Miljoner av människor på varje kontinent skulle bli arbetslösa under en natt, värden av ofattbara summor skulle bli rök tills morgon bitti.
Om du hjälper till med listan så ser du själv att en frisk befolkning är den största samhällsfaran som kan störta vilken regering som helst.
Ja, visst – men kan det bli så – frågar du.

Antalet sjuka och friska inom ett samhälle ska hållas på en optimal nivå för att undvika den totala ekonomiska –politiska katastrofen jag beskrev ovan.
Och var nu vaksam, vad jag skrev här: det primära intresset är INTE att göra dig, folk i allmänhet friska, utan att hålla rätt balans.
Åter igen: det man kunde läsa i media om svininfluensans politiska aspekter var ganska avslöjande.

Varför skriver jag detta, vad är det jag vill? En ny konspiratiopnsteori till?
Naturligtvis sjunger jag alternativmedicinens lovsång och vill belysa att egenvård, förebyggande hälsovård, stärkning av hälsa, immunförsvar är ytterst farligt eftersom det inte är kontrollerbar. Få folk smak för det kan behovet a kemisyntetiska preparatet minska avsevärd – med oroligheter som följd.

Med politiska, ekonomiska medel kan man styra vad ett lands sjukhus ska göra, var de ska finnas och med vilken budget. Man kan lägga ner sjukhus, man kan skapa långa operationsköer – och hänvisa till krympande resurser. Man kan stressa sjukhusen till över 4000 felbehandlingar om året - många av de med dödlig följd i den heliga ekonomins namn. Har man kontroll, kan man styra.

Men hur kan man styra alternativa lösningar, där är det plötslig försvinner all kontroll till individen?

Nu är detta bara ett tankeexperiment. En 100 % frisk befolkning är naturligtvis utopi. Det är ändå intressant att se och förstå genom ett överdrivet experiment var och hur intressefronten går – vem vill vad, och varför.

Jag behöver knappt säga att vi – Bionet – bejakar den alternativs utveckling, står på din sida, vill stärka din hälsa. Vi - och flera andra med oss är lite rebelliska, gillar när du har kontrollen över din hälsa, vi har ingen dold agenda, eller omfattande administration som ska försörjas. Vår affärsidé är livskraftig, för den värnar om livet och erbjuder dig ett alternativ i fler än ett avseende.
Att produkterna håller vad de lovar – det vittnar många nöjda kunder om, att det går att tjäna pengar här det vet ett fåtal, som testade detta. Att allt det här fungerar vittnar företagets 15 år långa historia om.
Kanske är det något för dig också?!

Inga kommentarer: