onsdag 3 november 2010

Zlatan eller inte

Håraranalysen har påbörjat sitt mycket väl förtjänat segertåg, för metoden är helt enastående till att fastslå din personliga hälsostatus. Jag får in dagligen beställningar och är glad för beställarnas skull. Många fler skulle kunna ha mycket stor nytta av analysen, men värderar inte sin hälsa tillräckligt högt för att utnyttja möjligheterna Det förstår jag mycket väl, det råder en viss misstro, en viss osäkerhet.
Hälsan har blivit BIG BUSINESS. Många mer eller mindre seriösa aktörer på hälsomarknaden erbjuder den ena mirakellösningen efter den andra, oftast utan seriös biofysisk eller anatomisk bakgrund Dessa dagsländor försvinner sedan lika snabbt från marknaden, bara för att ersättas av nya. Hur kan man lita på en sådan marknad, med så många skojare, med glittrande kataloger, skimrande hemsidor och blänkande löften? Hur vet man vilka är seriösa?
Faktum är att patienterna måste ta större och större ansvar för sitt eget välbefinnande och kolla noggrannare alla erbjudanden.
Ett sätt är att uppmärksamma kunskapsbanken som metoderna, erbjudanden, den utlovade miraklen vilar på. Låter det för bra så är det också för bra för att vara sant. Ett ganska aktuell exempel på detta: ansiktsrynkorna försvinner inte bara för att en maskin temporärt ökar den lokala blodcirkulationen och huden sväller upp. När rodnaden försvinner så har du dina gamla rynkor tillbaka. Ändå tjänar företaget i frågan miljarder på detta enkla lilla bondfångeri. Skickliga, rika, snyggt paketerade men föga seriösa metoder.

En annan metod är att söka och lyssna på andra som har tagit del av den aktuella erbjudande och se om de är nöjda. Ett exempel på det: om företaget vill att du ska stärka din hälsa med proteindrinkar, men vill inte, kan inte tala om vilka proteiner du ska stoppa i dig med deras produkt, kan du börja dra öronen åt dig. Pratar du med andra som drack dessa mirakeldrinkar kryper nog sanningen fram ganska snart. Ett exempel på det är ett välkänd och inarbetat företag på den svenska marknaden som har Zlatan som frontfigur, som påstås nå sina framgångar just pga. företagets proteindrinkar, men återförsäljaren vill inte/ kan inte tala om att vilka av de ca 1300 proteiner som Zlatans och även vår kropp behöver och jobbar med finns i drinken. Konstig – eller hur?

En tredje väg är att vara misstänksam mot alla nya häpnadsväckande världssensationer, fullspäckade med välklingande men svårbegripliga ord, för de verkligen verksamma och seriösa ”sensationerna” är inte så nya och speciellt sensationella idag. Verksamma metoder och terapier växer sakta fram genom tiden. En sensationell hälsovårdande metod som hoppar fram plötslig ur garderoben kan du vara misstänksam och tveksam till.
Ett exempel på det ett snabbväxande företag som upptäckte en sensationell exotisk ny frukt från regnskogarna som med ”kvantummedicinska effekter och med organisk nanoteknologi ger snabba och välgörande effekter på din hälsa”. Produkten, just nu och bara för dig, just idag kostar endast 3000 Kr för en halvliters flaska med fruktjuice i, så skynda på och beställ!
Kvantummedicinska effekter, organisk nanoteknologi – vilka fina saker, men vad betyder det egentligen?

Hur fungerar vi då? Inga nyheter, inga sensationer, inga överraskningar har vi? Nej, faktiskt inte. Våra metoder och terapier grundas på gamla, ibland till och med mycket gamla teknik och naturmedicinska upptäckter. Vi lovar inga mirakel, vi erbjuder våra patienter vård av hälsan, som grundar sig på kunskap. Visst - ibland är det inte helt enkelt förklara hur saker fungerar och hänger samman, men den vetenskapliga grunden finns där. Vi behöver inte Zlatan.

Våra patienter nöjda.
Låt oss titta på lite statistik:
Under perioden 2005-2010, medan den ena mirakelföretaget efter det andra härjade på marknaden och försvann, finns Bionet Scandinavian kvar och fick in allt som allt 11 st reklamationer mot produkterna, metoderna, terapierna. 9 av dessa handlade om rena garantiärende som rättades till omgående. (maskiner, elektroder, burkar osv.)
2 ärenden handlade om kritik av avgiftningsmetoderna, där 1 visade sig vara en misstolkning av bruksanvisningen. Det sista ärendet handlade om ett fall där vi fick fastslå att det är faktiskt inte avgiftningens fel om man får utslag efter ett besök hos frisörskan, strax efter en detoxeravgiftning.

Mer var det inte.

Med tillkomsten av hårmineralanalysen blir cirkeln sluten. Nu kan vi med stor säkerhet titta på individens hälsostatus, föreslå riktade åtgärder, se hur hälsotendensen ser ut och balansera mineralerna på ett optimalt sätt.
Människan är fullständigt unik, inte bara med sitt fingeravtryck utan med sin hälsobalans också. Det finns inte två människor på Jorden som är likadana. Var och ens hälsobalans (fysisk och psykisk välbefinnande) är fullständigt beroende av:
· Mineralbalansen
· Mineralernas synergiska och antagonistiska förhållanden ( samverkan och motverkan)
· Ämnesomsättnings typ ( finns inte mindre än 8 olika grupper)
· Hormon och signalsubstans balans, som en följd av mineralbalansen
· Toxinstatus, upptagningsförmåga, cellförsörjning
· Mfl.

Vi anser att hårmineralanalysen är av ytterst vikt och betydelse och bör göras av alla som är medveten om hälsan avgörande betydelse i allt. Därför handlar novemberkampanjen, erbjudanden och lättnader om just håranalys.
Resten är upp till er.

Inga kommentarer: