söndag 4 september 2011

Falla eller förebygga?

Erfarenheter från verkliga livet med verkliga problem, autentiskt tarmproblems fall.

Kvinna, 55 – med god hälsostatus, fysiskt aktiv, hälsomedveten, har genomfört mineralanalys som konstaterade mycket lågt ämnesomsättning och tarmfunktioner.

Händelseförlopp:

Inom en tidsram av 24 timmar fick kvinnan kraftig ryggont i vänstra nedre muskelstammen vid ryggraden, strax ovanför svanken.

Under samma tid växte fram en långsmal bula från runt midjan fram till magen, också på vänster sidan, som var mjuk och okänslig. ( ej smärtande)

Hälsoundersökning i offentlig och privat regi:

Blodprov – komplett med sänkan och mineraler

Urinprov – komplett

Ultraljud undersökning

Röntgenundersökning

3 oberoende läkare ställde diagnoser.

Diagnosen:
Inga organförändring, infektioner eller inflammationer finns i kvinnans kropp, ryggsmärtorna och bulan på magen har ingen rationell förklaring, men totalstopp i tarmarna. Tjocktarmen och stora delar av tunntarmen är fyllda av gamla avlagringar, som blockerar all upptag av näring.
För vidare diagnostisering ska hela tarmsystemet tömmas. Sambandet ryggont, bulan på magen är inte fastställd men med orsak - verkan resonemang högt sannolikt.

Medicinering:
Moxalole. Resultatet av medicineringen är mycket måttlig, ryggsmärtorna kvar, bulan är kvar.

I Moxalole finns det verksamma ämnet makrogol 3350 som binder vatten och ger avföringen en ökad volym som förhoppningsvis normaliserar tarmrörelserna.
10 dagars kur kostar 280 Kr, dags kostnad 28 Kr.
Kostnaderna för olika undersokningar och diagnostik, arbetsbortfall mm. ger en totalkostnad hittills ca 17000 Kr

Alternativ medicinering:

PurexPhase I vilket ska sättas in efter kvinnans önskemål efter ytterligare läkarebesök.
Fruktfiber som med hjälp av PurexPhase I The sväller up och rensar magen genom skorstenseffekten. Antiparasitkapslar förebygger och bromsar förekomsten av tarmparasiter.
Kuren är för 30 dagar, kostnaden 809 Kr, dags kostnad 26,9 Kr med ordinariepriset.

Kampanjpriset 650 Kr, dags kostnad 21,6 Kr.

Fördelen med PurexPhase I är att ingredienserna är strikt naturliga. Det verksamma ämnet – som gör jobbet är fibrer från ett antal olika frukter tex. Fungerar på ett mycket skonsamt sätt genom en längre tid och resulterar optimerade tarmfunktioner, bättre upptagningsförmåga.


Lärdom:
Normalt är inte många av oss bryr sig om tarmarna och tarmfunktioner förrän överraskande och delvis oförklarliga symptom uppstår.
Även här – som i samtliga andra sammanhang – förebyggandet av problemen är enklare, billigare, effektivare och långsiktigare.
Dessutom ger en uthållig och robust hälsa.
Kostnadsmässigt fördelaktig, med tanken på totalkostnaden för konstaterad tarmproblem ovan.

Enligt vår rekommendation ska två gånger om året - vår och höst – genomfört PurexPhase kur ge fullgod skydd och förebyggande effekter för att undvika som fall ovan.

Inga kommentarer: